O festivalu JazzFest...

Jedni z nejvýznamnějších představitelů moderního jazzu a dvojnásobní držitelé nejprestižnější hudební ceny Grammy. To je americký jazz-fusionový kvartet Yellowjackets, kteří budou spolu s brazilskou vynikající zpěvačkou Lucianou Souza, rovněž držitelkou Grammy, hlavními hvězdami pětatřicátého ročníku mezinárodního jazzového festivalu JAZZFEST KARLOVY VARY – SOKOLOV 2018. Ve dnech 22. září – 27. října čeká na posluchače šestice koncertů jak ve velkých sálech, tak v klubovém prostředí.

Festival pořádá po devatenácté společnost Jazzový kruh v čele s ředitelem a současně aktivním účastníkem dění - saxofonistou Milanem Krajícem. Festival se koná tradičně s podporou Města Karlovy Vary a Karlovarského kraje, záštitu JazzFestu poskytl primátor města Karlovy Vary ing. Petr Kulhánek.

Žánrové zaměření festivalu se nemění - moderní jazz, s přesahy do jiných oblastí a fúzí s dalšími hudebními žánry, včetně hudby symfonické, se špičkovými hudebníky domácí i světové provenience. Dramaturgie festivalu pamatuje na posluchačsky poučené publikum i na posluchače jazzově nespecializované.

Celý článek ZDE.