O festivalu JazzFest...

Karlovy Vary jako lázně mezinárodní proslulosti mají několik osobitých rysů, které bychom těžko hledali v jiném místě regionu, ale i republiky. Jednou z těchto osobitostí je jazzová tradice, která nebyla zásadně přerušena ani obdobím totality. Vždyť úplně první jazzový festival pořádaný v tehdejším Československu z roku 1962 se konal právě v Karlových Varech.

Již po třicáté se letos ve dnech 11. - 20. října uskuteční v Karlových Varech mezinárodní jazzový festival Jazzfest. Celým názvem Jazzfest Karlovy Vary - Sokolov 2013, protože je to letos pátý festival, jehož součástí jsou i koncerty v Sokolově. A po čtrnácté festival pořádá sdružení Jazzový kruh v čele s ředitelem a současně aktivním účastníkem dění - saxofonistou Milanem Krajícem.

Letošní dramaturgie pokračuje v úspěšné cestě, kterou se organizátoři vydali před lety, a to je zaměření především na moderní jazz a jeho fúzi s jinými hudebními žánry, včetně hudby symfonické, za účasti muzikantů z celého světa.

Sokolovské koncerty nejsou letos "předzvěstí" koncertů karlovarských, ale vystoupení se přelévají plynule z jednoho města do druhého. Hlavní festivalou hvězdou je americký altsaxofonista a flétnista Kenny Garrett, jeden z nejlepších hráčů své generace a držitel prestižní ceny Grammy.

Festival již tradičně podporují Město Karlovy Vary a Karlovarský kraj. Festival se koná pod záštitou primátora města Karlovy Vary ing. Petra Kulhánka.

Celý článek ZDE.